វិទ្យុជាតិកម្ពុជា កញ្ញា ខៀវ ណាវីន
អន្តរជាតិ៖ ទិន្នន័យផ្លូវការបានបង្ហាញថា អត្រាអតិផរណារបស់ប្រទេសស្រីលង្កាបានធ្លាក់ចុះដល់ ៥,១ ភាគរយនៅក្នុងខែកុម្ភៈពី ៦,៥ភាគរយនៅក្នុងខែមករា។ នេះបើយោងតាមការចេញផ្សាយដោយសារព័ត៌មាន Xinhua។ អតិផរណាម្ហូបអាហារបានកើនឡើងពី ៤,១ ភាគរយដល់ ៥ ភាគរយ ហើយអតិផរណាមិនមែនជាម្ហូបអាហារបានធ្លាក់ចុះពី ៨,៥ ភាគរយទៅ ៥,១ ភាគរយ។ អតិផរណារបស់ប្រទេសស្រីលង្កាបាននិងកំពុងធ្លាក់ចុះជាលំដាប់ចាប់តាំងពីខែកញ្ញា ឆ្នាំ ២០២២ ដែលអតិផរណាមានចំនួន ៦៩,៨ ភាគរយ។ ធនាគារជាតិបាននិយាយថា អតិផរណារបស់ប្រទេសនេះត្រូវបានគេរំពឹងថានឹងមានស្ថេរភាពបន្តិចម្តងៗ នៅកម្រិតគោលដៅ ៥ ភាគរយក្នុងរយៈពេលមធ្យមបន្ទាប់ពីការបង្កើនល្បឿនរយៈពេលខ្លីនៃអតិផរណាក្នុងរយៈពេលដ៏ខ្លីដោយសារការកែសម្រួលពន្ធនាពេលថ្មីៗនេះ និងការផ្គត់ផ្គង់៕
Comments